Å legge til rette for en komplett opplevelse.

komplett_blomstShinzen Young beskriver hva han mener med å ha en komplett opplevelse under en meditasjonsretreat:

“Å ha en komplett opplevelse er et teknisk begrep. Jeg mener ikke komplett i den forstand at den er intens. Jeg mener ikke komplett i den forstand at du er til stede med den helt til den tar slutt – selv om dette er en del av det. Med komplett mener jeg det er en viss kritisk mengde av konsentrasjon, klarhet og sinnslikevekt til stede fra begynnelse til slutt i løpet av opplevelsen.

Det er ikke alltid slik at vi kan få komplette opplevelser, men noen ganger er vi stand til det, og med noe øvelse kan vi ha dem mer og mer.

Når vi har en komplett opplevelse av noe som er vanlig, blir opplevelsen ekstraordinær. Den blir et paradoks i det at den både er dypt tilfredsstillende og ikke lenger er der på samme tid. Man kan også si at når du bringer en ekstraordinær grad av konsentrasjon, klarhet og sinnslikevekt til en ekstraordinær opplevelse blir den helt vanlig. Dette er veien til frigjøring heller enn veien til mystiske krefter.

Iblant har vi ikke nok konsentrasjon, klarhet og sinnslikevekt til å ha en komplett opplevelse av noe. Men kanskje vi kan ha bittelitt konsentrasjon eller bittelitt klarhet eller bittelitt sinnsro når vi legger inn litt innsats. Under visse omstendigheter kan vi kanskje ikke kan ha noen konsentrasjon, klarhet og sinnslikevekt i det hele tatt . Men vi kan likevel ha sinnslikvekt med det. Vi kan akseptere at dette er det som skjer nå, og vi kan fortsette å gjøre formell praksis til tross for at vi har egentlig ikke har noe konsentrasjon, ingen klarhet, og ingen sinnslikevekt.

Likevel legger vi til rette for at naturen gjør jobben sin. Slik katalyserer vi en naturlig prosess, vi får den til å gå fortere. Vi gir naturen det den trenger. På overflaten virker det som om vi kaster bort tida vår fordi det er som et totalt tanke-kaos, total forvirring, en tornado av følelser, overveldende søvnighet, ømhet og smerter, osv. Men innerst inne, langsomt, skjer det endringer, selv under disse omstendighetene.”

Oversatt fra Daron Larsons transkribsjon: http://www.athomeinyourlife.com/blog/setting-the-stage

Lyst til å virkelig komme i gang med å meditere?

Bli med på mitt nye kurs "Øyeblikkelig Mindfulness" hvor du på kun to timer blir fullstendig utrustet til å begynne din praksis.

Høst godene samme dag - og høst mer og mer for hver dag!

Trykk her for å se kurset.